Immosen kanssa Suomen Sisun tilaisuuksissa esiintyneellä selvät yhteydet Vastarintaliikkeeseen

Kansanedustaja Olli Immonen on yhdistetty Suomen vastarintaliikkeeseen kesällä 2015 otetun valokuvan takia, jossa Immonen poseeraa uusnatsijärjestön jäsenten kanssa. Tämän jälkeen yhteyksiä ei kuitenkaan ole nostettu julkisuuteen. Immonen tuskin jää enää kiinni suorasta yhteydenpidosta Vastarintaliikkeeseen, sillä se tarkoittaisi todennäköisesti hänen erottamistaan perussuomalaisista. Hän on silti jatkanut toimintaansa äärioikeistopiireissä, ja niinpä yhteyksiä uusnatsismiin on taas tullut näkyviin.

Kahdessa eri Suomen Sisun tapahtumassa vuoden 2016 aikana, huhtikuussa ja uudelleen kesäkuussa, on kuultu puhe Paavo Tajukankaalta, joka pitää suosittua rasistista blogia. Tajukankaan blogitekstejä on uudelleenjulkaistu muun muassa MV-lehdessä. Myös Olli Immonen puhui molemmissa Suomen Sisun tapahtumissa, joissa Tajukankaan puheita kuultiin. Huhtikuun tapahtumassa luettiin Ruotsissa asuvan Tajukankaan terveiset paperista ja kesäkuussa Tajukangas oli itse paikalla puhumassa. Immonen on Suomen Sisun puheenjohtaja ja näin ollen on hyväksynyt puhujavalinnat.

Tajukangas ei kuitenkaan tee yhteistyötä ainoastaan Suomen Sisun kanssa. Hänen blogissaan on kymmenkunta Suomen vastarintaliikettä posiitivisesti käsittelevää julkaisua. Yhdessä merkinnässä hän viittaa Vastarintaliikkeen sivuilla julkaistuun kirjoitukseen seuraavilla sanoilla:

Jutun voi lukea patriootti.com:ista ja lukea muutenkin heidän toiminnastaan, joka on ehdottomasti jokaiselle suomalaiselle tutustumisen arvoinen liike.

Tajukangas siis tukee Vastarintaliikkeen toimintaa. Vastarintaliikkeen sivuilla on myös julkaistu kymmenkunta Tajukankaan blogista peräisin olevaa ”uutista”, eli Tajukangas ja Vastarintaliike julkaisevat vastavuoroisesti toistensa sisältöjä. Lisäksi Tajukangas on jo vuoden 2015 joulukuussa antanut tunnin mittaisen haastattelun Vastarintaliikkeen keskusteluohjelma Studio 204:lle, jossa hän jutustelee uusnatsien kanssa mukavia maahanmuuttajien poistamisesta Ruotsista ja ”tulevaisuuden sodasta”. Ohjelman youtube-kanavalla on julkaistu vuoden 2016 maaliskuussa myös toinen Tajukankaan haastattelu.

Olisi erittäin kummallista, jos Immonen ei tuntisi Tajukangasta kahden kuukauden välein järjestettyjen Suomen Sisun tilaisuuksien jälkeen. Immonen julkaisi kesäkuussa myös facebook-päivityksen, jonka osia on kopioitu suoraan Tajukankaan blogista. Sanamuodot ovat niin lähellä toisiaan, että sattuma ei asiassa ole mahdollinen.

Suomen Sisu siis kutsui Immosen siunauksella uusnatsien kanssa yhteistyötä tekevän Tajukankaan tapahtumiinsa lähes puoli vuotta sen jälkeen, kun Tajukangas jutusteli ensimmäisen kerran Vastarintaliikkeen radio-ohjelmassa. Tajukankaan rasistiset kirjoitukset itsessään olisivat riittävä syy kyseenalaistaa, miksi kansanedustajan johtama järjestö tekee tämän kanssa yhteistyötä. Selvät yhteydet ja osallistuminen uusnatsijärjestön propagandatoimintaan tekevät kuitenkin tapauksesta selvästi vakavamman.

immonen_tajukangas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *